Snabb update från San Diego

Framme i San Diego! Flygresan hit gick bra och jag hann både se The hunger games och The lucky one. Vilka båda två var jättebra! Idag ska jag åka till stranden och försöka mig på att surfa, ska bli så roligt!

Fick en fråga för några dagar sen vilket företag jag åkte med. Organisationen heter Skandinaviska Institutet och det fungerade hur bra som helst. Kan verkligen rekomenderas!

Hoppas ni har det lika bra som jag!

I love you, Julian

Kan säga att det ibland är lite knepigt att bada med två småbarn och en farfar. Lyckligtvis kom de alla tre överlevande från stranden och jag kunde pusta ut. Resten av dagen lekte vi och hade roligt, trots detta var det skönt när föräldrarna klev in genom dörren. Senare på kvällen lekte jag och T, 3.5 åringen, med en freespy ute på gräsmattan. Plötsligt råkade han kasta den på sidan hårt in i mitt öga. Det gjorde så fruktansvärt ont så tårarna bara sprutade. Pappan tog över barnen medan jag sprang in. Jag hade väldigt tur eftersom farfarn var pentionerad ögonläkare. Han undersökte och konstaterade att det inte något allvarligt, vilket var väldigt skönt att höra. Jag har så mycket på gång att det inte finns tid för några skador!
Jag fick i alla fall medicin för att det inte skulle göra så ont. När jag satt där inne kom 3,5 åringen fram och gav mig en stor kram sammtidigt dom han sa ”Im sorry, is it better? I love you Julian!” Då smälte mitt hjärta lite dels för det verkligen var jättegulligt sagt och för att han sen första dagen tror att jag heter Julian!

The crazy day

De senaste dagarna här i Cape cod har varit helt underbara. Det här är verkligen en semesterort för de dom bor lite längre in i landet. Husen är stora och ligger precis vid vattnet med tillhörande lyxbåtar. Skulle verkligen inte tacka nej att ha ett sommarhus här! Vi har legat på stranden, solat och ätit hummer flera dagar i rad, underbart!

Idag har dagen däremot varit lite av ett äventyr. Jag skulle passa barnen hela dagen och det bestämdes att vi skulle till en lekpark. Bara att köra bilen vi hyrt här var en utmaning eftersom den är jättestor och jag inte alls känner till området. Jag packade i alla fall in båda barnen i bilen och körde, efter karta, mot lekplatsen. Väl framme var jag väldigt lättad eftersom jag egentligen inte har lov att köra en hyrbil här i USA. Vi hann dock bara leka i ca. 20 min innan vi hörde den första åskknallen. Bara några sek senare ösregnade det och jag fick skynda mig att få in barnen i bilen. Jag däremot stod ute i regnet och bråttades med vagnen som inte gick att fälla ihop. Tillslut kom åskstormen närmare så jag gav upp och gick in i bilen. Vädret var helt galet! Har aldrig varit med om så mycket regn, åska och blixtar på samma gång. Så där satt vi helt fast i bilen och kunde inte ta oss någonstans och teckningen var så dålig att mobilen inte heller funkade. Jag tänkte att jag helt enkelt fick göra det bästa av situationen så vi hade dans och sånglektioner i bilen i nästan en timme innan vädret gav med sig. Kan inte säga att det inte är det lättaste att underhålla en 1,5 åring och en 3,5 åring i en timme på endast ett par kvadratmeter, men det går om man har lite fantasi!
När regnet började avta körde jag hemåt, matade barnen och la dem för att sova middag. Sedan andades jag ut och tänkte att dagen inte kunde bli mer händelserik men där hade jag fel.
Vi hade bestämt att när barnen vaknade skulle jag packa in dem plus badgrejerna i bilen, hämta deras mamma för att senare bege oss mot stranden. Precis innan barnen vaknade kom deras Farfar på besök. Han skulle vila och därför inte följa med till stranden fattade jag det som. Jag väckte barnen och lyckades packa in både dem och all packning i bilen. Efter det ringde jag värdmamman för att bara dubbelkolla att inte Farfarn skulle med. Svaret jag fick var att han skulle med. Medan jag stressat spände fast barnen, pratade med värdmamman kom det en stor hund springandes och hoppade in i bilen! Jag la snabbt på luren och fick sjasa ut hunden medan jag hade skrikande barn i bilen. Sedan sprang jag in och hämtde Farfarn och sprang tillbaka till bilen. Sedan ropade farfarn att han inte hade någon nyckel så jag fick springa tillbaka fõr att låsa. Medans farfarn försökte ta sig ut ur huset dök den stora hunden upp igen och sprang denna gång in i huset! Jag stod utanför och skrek ITS A DOG IN THE HOUSE!! Farfarn skyndade sig in i köket och försökte få ut hunden medans jag försökte lugna de skrikande barnen. Tillslut var hunden borta, huset låst, alla fastspända i bilen och vi kunde äntligen bege oss till mammans jobb
.

Haha skrattar när jag skriver detta eftersom allt låter himla komiskt så här i efterhand. Men jag kan sägs att en mer kaosdsg har jag nog inte varit med om!

Dagen slutade i alla fall helt underbart med att jag fick uppleva nått jag länge drömt om att göra. Nämligen simma i havet på natten där det finns självlysande plankton. Bara man rörde sig i vattnet blev det helt glittrigt och självlysande, så himla coolt! Det är sådannt jag bara har sett på TV förut men kan säga att det var så mycket häftigare att uppleva det själv!
Nu ska jag sova och pusta ut efter en händelserik dag!

Update from the east coast

Resdagen hit till Cape cod igår blev väldigt lång. Det började med att alarmet ringde 3 på morgonen hemma i SF och vi var inte framme i sommarhuset förens vid 7 tiden på kvällen. När vi klev ut ur bilen kändes det som man entrade en regnskog. Det var sjukt fuktigt och varmt så svetten bara rann! Eftersom vi bara har fläktar i huset och ingen AC så bar det direkt av emot en kinarestutang för att komma in i kylan. Det skulle vara Sverige det!

Idag tog vi oss in till city och besökte ett akvarium. Kändes som när jag var i Lyserkil med några vänner förra sommaren.

Juste har glömt att berätta gulligaste saken som hände här om dagen. Jag körde barnen hem från en lekplats och det var väldigt mycket trafik. Jag blev fast i en korsning och kunde inte göra någonting. De galna amerikanerna i bilarna bredvid började hojta och tuta och jag tänkte ”vill ni att jag ska köra ihjäl människorna som går framför bilen eller?!”. Ush jag blev verkligen riktigt arg och irriterad! Men plötsligt hörde jag en 3.5 årings röst från baksätet ”You can do this Julia! I know you can do it!” Och när den stressiga situationen var över skrek han av lycka ”You did it!” och klappade händerna. Kan man önska sig bättre ungar? Nej skulle inte tro det.

Boston!

Har landat i Boston och sitter just nu i bilen på väg mot sommarhuset i Cape cod. Ser fram emot en vecka med jobb blandat med sol och bad. När denna vecka är över beger jag mig utan värdfamiljen till San diego och LA. Ser grymt mycket fram emot de kommande veckorna! Nu vet ni var jag håller hus iallafall och bättre uppdatering lovas när jag har tillgång till en dator!

Depp och Pepp

Det har varit dåligt med bloggande de senaste dagarna men jag har helt enkelt inte haft lust. Har varit lite nere och längtat efter mina nära men jag antar att det är en del av hela upplevelsen. Konstigt våre det väl om man inte alls saknade personerna är hemma. På orienteringskursen i NY berättade de att de flesta au pairer känner sig nere efter ett par veckor och det var precis det som hände mig. Efter att ha pratat med världens bästa Mormor känns allt mycket bättre. Hon betyder så otroligt mycket för mig! 
   Ikväll efter jobbet satt jag mig i bilen, öppnade takluckan, vred på hög musik, satte på mig solglasögonen och körde ner mot staden. Väl inne hämtade jag mina favorit skor hos skomakaren och på vägen hem köpte jag både choklad och nötter. Det är en kväll som denna jag verkligen fattar varför jag flyttade till Kalifonien och deppkänslan var som bortblåst!
 
Jag kan inte fatta att jag har haft sådan himla tur jag får både uppleva collegelivet och au pair livet här i USA. Jag bor nära storstaden San Francisco i den soliga staten Kalifonien. Kunde jag vara placerad bättre? Ne skulle inte tro det!
 
Det här kommer bli det bästa året någonsin, jag bara vet det!
 
Juste vill bara säga att jag beger mig till Östkusten närmare bestämt Boston imorgonbitti. Datorn får inte plats i väskan så bloggen kommer tyvärr få lida ett par veckor. När jag kommer hem är iPaden beställd och jag lovar på bättre och oftare uppdateringar. Ha det bra så länge!
 

Campus

 
 

Another day

Tog dagens springrunda tidigt imorse eftersom det skulle bli väldigt varmt fram emot dagen. Började jobba vid 10 och sedan tog jag hand om barnen till kvällen. En riktig heldag! I morgon är jag däremot ledig hela dagen vilket ska bli jätteskönt. Planerar att åka och hänga på campus och kanske även besöka UC Berkeleys gym. 
 
Idag pratade jag även med kvinnan jag kommer bo hos i San Diego och hon underade om jag var intresserad av att åka till LA. Dum fråga självklart är jag det, ska bli så himla roligt!

Thomas and friends, ett program jag följer stenhårt!
Vad som damp ner i brevlådan för någon dag sedan

Roadtrip



Här kommer lite bilder från kvällen. Jag och Celine bestämde oss för att göra en liten roadtrip till en närliggande stad. Väl där hittade vi en outlet för märkeskläder, väskor, skor. Helt underbart! Måste verkligen åka tillbaka dit igen när vi har lite mer tid. Senare på kvällen åt vi middag och spanade in snyggaste servitören, ps smygfoto finns ovan. Efter det visade Celine mig bästa glasstället ever! Man fick göra sin egen glass och det fanns hur mycket smaker som helst och ungefär 100 olika toppingar. Det var så sjukt stort och jättegott! Kvällen slutade med mycket skratt i bilen på väg hem! 

Celine


Kvällen igår var jättetrevlig! Min vän Celine, som bor i Lafayette typ 10 min bilköring här ifrån, hämtade upp mig vid 8 pm. Vi körde sedan vidare in mot Berkeley där vi åt middag och pratade i mängder. Hade inte träffat henne sedan NY så vi hade mycket att diskutera. Lite senare åkte vi till campus och jag visade henne runt. Hon blev också helt frälst i skolan och därför kommer troligen även hon läsa där i höst. Så roligt! Vi bestämmde även att vi antingen ska åka till Walnut Creek eller till San Francisco och shoppa nästa vecka. Längtar redan!
 
Idag har jag jobbat trots att det är helg. Mina hostparents behövde hjälp så jag ställde självklart upp. Dock har dagen varit en liten utmaning eftersom redan när jag kom ner till köket i morse var barnen lite griniga. Efter frukost packade jag in barnen i bilen och körde mot lekplatsen. Jag kan säga att det inte alltid är det lättaste att få in en 1,5 åring och en 3,5 åring, som längtar efter sina föräldrar, i en bil. Men det gick bra tillslut! När föräldrarna kom hem gick vi ut och åt kinamat.
    Nu har jag precis bokat min flygbiljett hem från San Diego den 22 augusti, så skönt att få det gjort! Godnatt!

UC Berkeley

Idag har jag varit på besök på UC Berkeley Campus och oj så underbart det var! Det är som en mycket liten stad för bara studenter med bibliotek, fina hus, parker, cafeér m.m De hade också sin egen affär där de sålde allt möjligt som det stod UC Berkeley på. Jag införskaffade en kalender så jag kan ha lite mer koll på mitt liv. Kontollfreak, jo jag vet! När jag strosade runt blev jag intervjuad av några studenter och senare kom även hela Berkeleys cheerleadinglag förbi. Måste verkligen ta reda på hur man går med! 
 
Månadens planerning:
- 11 aug åker jag och min Host family till östkusten, Massachusetts på semester
- 17 aug fortsätter de sin semester och åker till Sverige medan jag flyger till San Diego, CA
- 22 aug flyger jag hem till San Francisco och har huset för mig själv i en vecka.
- 23 aug startar alla kurser på UC Berkeley Buissnes school och jag planerar att gå i skolan varje dag då. Jag tror denna vecka kommer bli helt underbar!
 
 
 

Biltur + Q and A

Igår kväll trotsade jag träningsvärken och gav mig ut på springtur nummer två. Detta resulterade i att jag har haft jätteträningsvärk idag och att dagens springtur tyvärr fick skippas. Ikväll åkte jag istället ut med bilen för att utforska staden. Så himla kul att flytta och lära känna en helt ny stad! Jag åkte till mataffären och köpte choklad. Har faktiskt inte ätit godis sen jag lämnade Sverige så tyckte jag var värd det. Efter det fortsatte jag mot UC Berkeley Campus.  Sedan återvände jag slutligen hem (med undantag för en liten felkörning). Imorgon ska min HD visa mig runt på Campus, ser så himla mycket fram emot det!
 
posted by: Ebba

är det dyrt att bli Au pair? :) är så himla avundsjuk på dig så jag vill oxå! Verkar så otroligt roligt! :D

Ja hittils har det varit helt underbart! Om du får chansen tycker jag verkligen att du borde åka. Så farligt dyrt var det faktiskt inte. Jag åkte med med en organisation som heter Skandinaviska Institutet. De har verkligen varit jättebra och hjälp mig på alla sätt. Kan verkligen rekommendera dem! Här nedan klistrade jag in en lista på kostnaderna hos SI. Hoppas du fick svar på din fråga och hör gärna av er om ni har funderingar!

 

Dina kostnader

Programavgift 0 kr
Subventionerad flygavgift* (€350) 3150 kr
Subventionerad försäkring* (€190 ) 1710 kr

Övriga kostnader

Avbeställningsskydd 0 kr
Polisregisterutdrag 192 kr
Hälsoundersökning ca 400-800 kr
Au Pair visum 1120 kr
Internationellt körkort 230 kr

Tilläggsförsäkringar:

Sportförsäkring 400 kr
Reseförsäkring 13:e månaden 840 kr

 


Hej träningsvärk

Vaknade upp med värsta träningsvärken imorse och jag blev direkt påmind om gårdagens springrunda. Tydligen gjorde den nytta så nu är det bara att fortsätta kämpa! Just nu sover barnen middag och jag sitter ute och äter frukt medan jag bättrar på brännan. Sämre kunde man ha det!

 

My goal


 
Nu är jag precis hemkommen från min första springrunda här i USA. Känns så himla skönt att vara igång med träningen igen! Eftersom jag bor på ett berg så var denna joggingtur allt annat än enkel. Jag sprang först ner för alla tusen trappsteg sedan blev det en runda i stan och efter det upp för berget igen. När jag kom hem var jag helt slut men sammtidigt mycket stolt över mig själv! Ska verkligen försöka få rutin på min träning nu.
   Idag har jag även hunnit med att ta barnen till en pool i närheten och på kvällen gick vi ut och åt sushi. Det var väldigt gott trots att det inte alls smakade som sushin i Sverige.
 
Bilderna är tagna för ca fyra år sedan när jag tränade som mest. Nu är mitt mål att bli lika fit som då. Önska mig lycka till...

RSS 2.0