One week

Nu har jag varit i USA i exakt en vecka, helt sjukt! Känslan är jättekonstig, känns som tiden har gått jättefort och jättelångsamt på samma gång. Men jag njuter av varje sekund här!
Idag var första dagen som jag hade eget ansvar över barnen och allt gick jättebra. På morgonen lekte vi hemma och sedan åkte vi till en park. På eftermiddagen kom HM hem från stallet så under deras naptime passade jag på att ta en promenad. Jag utforskade närområdet och på väg hem köpte jag en latte på ett jättemysigt café i närheten. Jag är så stolt över mig själv att jag inte gick vilse en ända gång! När jag kom hem satt jag mig i solen med en latte i ena handen och boken Isabellas hemligheter i den andra. En mycket värd eftermiddag! Imorgon planerar jag att ta en liten rundtur med bilen så jag lär mig hitta lite bättre.
 
Förövrigt så är jag jättelycklig just nu eftersom jag för några dagar sedan fick veta att jag har vunnit ett presentkort på amazon.com värt 500 dollar. Inte dåligt! Kanske blir ett iPad inköp inom en snar framtid, vi får se!
 
Idag har vi även pratat mycket om vilka kurser jag ska läsa i höst. Just nu lutar det åt en som heter Business Administration- Introduction to Entrepreneurship på UC Berkeley Business school. Jag tror det är en väldigt bra men krävande kurs så jag planerar att gå på första lektionen och se om jag tror att jag kan klara av det. Hoppas!
 
Från dagens promenad

American breakfast osv

Dagen började med amerikanskapannkakor vilka var jättegoda! Senare åkte jag min HD och T iväg för att åka steamtrain. Vi alla hade det väldigt roligt.
   Idag har jag även kört min egen bil! Så himla kul! Jag körde upp för berget som jag bor på och njöt av utsikten, det är verkligen jättevackert här!
På kvällen åkte vi in till SF för middag. Sammanfattningsvis en mycket lyckad dag!
 
 Utsikten från bilturen

Day two

 
 Familjen här är verkligen underbar! Vi började dagen med att handla på Target senare åkte vi vidare till ett jättemysigt shopping mall där jag fick en ny mobil. Barnen vill redan hålla min hand hela tiden tiden så jag tror  de har accepterat mig vilket känns jättebra! Barnen är förövrigt jättesnälla och mycket trevliga att ha att göra med. T ex idag när jag lekte med T så råkade han nudda mitt huvud med en bok och då menar jag verkligen jättelöst. Då sa han lite skamset: "Is your head hurting? I´m sorry if I hit you." Så himla gulligt!
   Idag fick jag även en Mulberry handväska som min HM inte använde längre, gissa om jag blev glad!
 
Jag fick frågan vad förkortningarna jag använder på bloggen betyder. Jag är ledsen att jag inte förklarat detbättre innan men jag har verkligen inte haft en tanke på det. HM betyder iallafall hostmum (mamman i familjen jag jobbar hos) och HD betyder hostdad (pappan i familjen). Jag vill heller inte skriva ut barnens namn på bloggen så jag kallar de endast L och T. L är en flicka på 1,5 år och T är en pojke på 3,5 år.

SAN fRANCISCO, CA

Nu är jag framme! Blev inga problem att känna igen min HD på flygplatsen eftersom han nästan är ett huvud längre än alla andra. När jag klev in i mitt rum möttes jag av ett brev och en jättefin teckning från min HM och barnen. Så gulligt! Mitt rum är förövrigt jättefint med en stor walk-in closet, dubbelsäng och om man tittar ut genom fönstrena ser man golden gate. 
 
Imorse när jag vaknade gick jag med nervösa steg ner till köket där min HM och L (flickan på 1,5 år) väntade. De välkommnade mig med öppna armar så jag hade verkligen inget att vaka nervös för! På dagen åkte vi till en park där T (pojken på 3,5 år) hade sin skolavslutning. Det var jättekul att hälsa på de andra barnen och föräldrarna. Temat på festen var pirates och mermaids. Senare på kvällen kom min HD hem och vi gick ut och åt. 
En prefekt start på mitt liv i SF. Jag fick föresten precis veta att jag tydligen prenumererar på både Elle och Vouge, så himla klockrent!
 
Livet leker!
 

On board

Nu sitter jag på planet, äntligen! Blev skjutsad till flygplatsen 4 h innan avgång eftersom det tydligen alltid brukar vara mils långa köer där inne. Min mycket generösa hostfamily hade ordnat ett prioritypass så jag fick gå förbi hela kön till check in och hela securitykön. Sen var det bara för mig att pallra mig mot firstclass loungen, så lyxigt! Väl inne i planet började det regna och åska som aldrig förr. Vi fick därför sitta i planet i tre timmar innan det var säkert att bege sig upp i luften. Sån tur var satt det en väldigt trevlig amerikansk kille, eller snarare man, bedvid mig som jag pratade mycket med. Senare när han hade somnat kom en flygvärdinna och pratade med mig som att den amerikanska manne och jag var gifta! Jag protesterade inte utan lät henne tro att så var fallet haha
 
Juste måste bara säga att det här nog är den bästa flighten jag har åkt. Egen säng, kudde, täcke, samsung galaxy pad med filmer musik mm. Flygvärdinnorna kommer hela tiden och frågar: Is everything alright? Do you need something? 
 
Måste också berätta att jag redan är nervös. Om ca tre h kommer jag träffa min HD för första gången i mitt liv! Och imorn resten av familjen, so excited!
 
Föresten så var avskedet vid hotellet tidigare idag riktigt jobbigt. Man kan inte förstå hur man kan få så himla många bra vänner på så få dagar. Tårarna strömmade ner för kinderna när vi skulle säga hejdå. Nu känns det i allafall mycket bättre so let the adventure begin!


The city

Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag älskar NY och måste åka tillbaka hit snart igen!

First aid

Sitter just nu på en first aid föreläsning. Mycket repetition men samtidigt väldigt viktigt att kunna. Ikväll bär det av mot NY city!


Update från hotellrummet

 
Har lunch break nu så passar på att ta det lite lugnt på rummet. Har fortfarande inte riktigt kommit in i NY-tiden. Innan lunch hade vi föreläsning om vad man får och inte får göra som au pair och lite om kulturella skillnader. Om jag ska vara ärlig så är det verkligen intressant. Har mött så himla mycket trevligt folk här! Hittills ångrar jag inte en sekund att jag tog beslutet att åka som au pair!

USA baby!

Godmorgon! Klockan är 6.00 här i NY och jag är redan vaken. Snacka om jetlag! Igår när vi kom hit var jag beredd på ett ganska skabbit hotell men det visade sig att jag hade helt fel. Fitnesscenter, pool, plasma TV och kingsizebäddar på rummet och mycket mer. Så det går absolut ingen nöd på mig!
 
Just nu väntar jag på att de två andra tjejerna i mitt rum ska vakna. Den ena är från Tyskland och den andra från Brasilien och båda ska till Kalifonien! 
   Idag blir det föreläsningar och kanske vi tar en sväng till ett shoppingmall vi även var på igår. Det var så sjukt stort så man kan lätt strosa runt där flera dagar i rad. Tyvärr kan jag inte shoppa nått innan jag kommer till SF eftersom mina resväskor i så fall skulle sprängas! 

Här är lite bilder från gårdagen:
Sa hejdå till världens bästa syster

Framme!

 
Äntligen framme vid hotellet i NY! Är verkligen dödstrött så jag uppdaterar mer imorgon. Nu vet ni iallafall att jag lever!

Dagen med stort D

Dagen är här den vi alla väntat på! Nu bär det av mot staterna! Just nu sitter jag förhoppningsvis i bilen påväg mot Arlanda och är troligtvis både nervös och taggad. Först blir det NY i tre dagar och sedan på torsdag bär det av mot Kalifonien. Nu börjar äventyret!!

Ready to go

Nu är väskorna packade och kl 06.30 ska jag säga hejdå till huset och bege mig mot Arlanda, för att vara borta i ETT ÅR, bo och jobba i en FRÄMMANDE FAMILJ plus att jag känner inte någon i hela KONTINENTEN! Sinnessjukt! Vad har jag gett mig in på?!
 
Idag fick jag jättefina avskedspresenter av min syster. En ram med ett supergulligt kort på oss och en kopp med finaste texten. Mina grannar och vänner till familjen kikade även förbi med presenter och kort. Ibland känner man sig populär!
 

Mysfika

Sista dagen i Sverige! Hur sjukt är inte det?! Astrid och jag avnjuter nu en god fika samtidigt som vi diskuterar livet haha Väldigt mysigt men samtidigt väldigt deppigt.

 


Today

Idag har det inhandlats svensktlakrits på den amerikanska mammans begäran. Har också hunnit med en sista fika med min vän Jonna och då bestämdes att hon ska komma och hälsa på mig i San Francisco! Så roligt!
   När jag senare kom hem möttes jag av farmor och Håkan som kommit för att överraska mig. De satt sig över tre timmar i bil för att säga hejdå till mig, så himla snällt!
  På kvällen kom även Pernilla förbi för att säga hejdå och lämna över en jättesöt hejdåpresent. Att vara ifrån en av sina närmaste vänner en så lång tid känns helt ofattbart, overkligt helt enkelt!
 
Imorgon är det min allra sista dag i Sverige och då har jag och min syster planerat att ta en mysfika. Ska samtidigt passa på att framkalla lite foton jag vill ha med mig till USA.
 
Jag och Jonna från en partynatt i vintras
Jag och Pernilla i Alanya 2011

Presenter!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag har verkligen världens mest underbara vänner! I onsdags på avskedskvällen överraskade det mig som sagt med massor av presenter och oj så glad jag blev!

Nu ska jag åka och möta upp min vän Jonna för en hejdåfika!

Är helt kär i min nya flygplansberlock!

What Makes You Beautiful

Måste bara dela med mig av coolaste klippet, killarna är så duktiga och så begåvade! Trodde inte man kunde älska låten mer än vad jag gjorde innan, men jag hade fel.
  

Two days

Nu är det bara två dagar kvar i Sverige, helt stört!
   Dagen började i allafall med en supergod frukost. Senare åkte jag och pappa in mot stan för att införskaffa headset och datorfordal inför resan. Pappa och jag har som tradition att alltid gå ut och äta lunch tillsammans på fredagar och idag blev den sista fredagslunchen på mycket länge...
 
Nu ska jag ringa min värdmamma och checka allt inför resan på måndag!
 
Nu med mina nya Urban Ears i resväskan är jag redo för årets alla skypedejter!

Á la Julia och Pernilla

På väg mot staden med en fin vän för några dagar sedan

Avsked

Igår träffade jag många av mina vänner för sista gången på mycket länge. Fy så sorgligt det var! Vi gick ut och åt på ett supermysigt ställe och jag fick jättefina presenter och brev vilken jag absolut inte hade räknad med. Jag har verkligen världens mest underbara vänner. Man märkte att stämmningen bara blev mer och mer nedstämd ju längre kvällen gick. När jag skulle säga hejdå till alla var det hemskt. Att veta att man inte kommer få träffa personerna som betyder så mycket på nästan ett år kändes så sorgligt! Konstigt nog började jag inte gråta då, jag ville men det gick bara inte.
 
Breven läste jag på bussen hem och då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre. Tror inte det är förens nu jag har fattat hur himla super dunder mycket jag kommer sakna er!
 

Resväskinköp

Nu bär det av mot stan för resväskinköp och så måste lite annat inhandlas innan resan. Ha en bra dag och njut av sommarvädret!

 

En forfarande nedstämd Julia efter gårdagens sorgliga avsked


Visum och internationelltkörkort, check!

Nu har jag äntligen fått hem mitt visum och mitt internationellakörkort! Då är det bara packningen kvar och sen på måndag bär det av mot NY!!
   Idag kom även min mormor och morfar på besök för att säga hejdå innan USA. Jag bakade typ världens godaste mazarintårta som vi fikade på. Senare på kvällen gick vi ut och åt för att "fira" att jag ska åka haha
 
 Visum och körkort!
 
 Astrid i taxin 
 
Min super high-techa mormor med sin Ipad i högsta hugg!

En vecka kvar!

Om en vecka är jag framme, stört! För några dagar sen fick jag veta att det var tre andra au pairer som ska åka samma flyg som jag till NY. Så roligt!
           Idag har jag varit på stan med Mamma, mysigt! Fattar inte att jag inte kommer träffa henne på ett år. Vet egentligen inte om jag vill förstå det heller...

 


2012-07-15

Igår när jag vaknade låg det en lista över arbetsuppgifter som behövdes göras på köksbordet. Min syster och jag tog det som en liten pik och började beta av listan. Några timmar senare hade vi både en nöjd mamma några hundralappar extra i fickan. Inte så dåligt!
 

Hetig i arbetskläder
 
På kvällen begav jag mig till min vän Jonna. Vi hade så mysigt och så mycket att prata om. Känner att jag verkligen kommer sakna den tjejen när jag är i USA. Senare bar det av mot stan där vi mötte ett gäng vänner som vi dansade bort natten med. För övrigt min sista utgång i Sverige på väldigt länge. Den blev verkligen inte som vi tänkt oss (när blir den egentligen det?) men när Jonna och jag vaknade upp i morse konstaterade vi båda att utgången var den bästa sedan summerburst i Gbg. Och det är verkligen inget dåligt betyg må jag säga!
 

Flight Details och presentinköp

Tiden bara flyget iväg och om bara elva dagar är jag framme i USA, helt sjukt! Igår köpte jag presenter till min värdfamilj. Två söta barnböcker och lite saker relaterat till Uppsala fick det bli. Nu är paketen inslagna och lagda i en hög där allt som ska med till USA ligger. Förstår fortfarande inte hur allt ska få plats i två 23 kg väskor och ett handbagage... Det får helt enkelt ta och lösa sig!

 

Flygtiderna till NY och till San Francisco damp ner i inkorgen idag, så spännande! Värdfamiljen hade till och med bokat en businessbiljett till mig, så himla snällt!
     Idag planerades även en avskedsmiddag för mina vänner. Det är först nu jag inser hur fruktansvärt sorgligt det kommer bli att säga hejdå till alla och hur oerhört mycket jag kommer sakna dem!

 

 


Amerikanska Ambassaden

Sitter på tåget på väg hem från Stockholm. Har besökt den amerikanska ambassaden och får nu förhoppningsvis hem mitt visum om några dagar. Så himla skönt att äntligen varit där men det var inte lätt ska jag säga! För det första var det assvårt att få en tid och när jag äntligen fick tag på en så låg den kl 8.00 och 1,5 månad fram i tiden. Detta resulterade i att jag fick gå upp kl 5.00 i morse för att hinna. Väl framme fick man köa utomhus (det regnade) för att vänta på att bli insläppt. Efter det fick man gå in en och en genom en säkerhets och passkontroll, typ sådana de har på flygplatser. Där fick man också lämna ifrån sig allt elektroniskt inkl. mobilen. Inne på ambassaden var det tre olika steg man behövde gå igenom först visade man alla papper man hade med sig för en kvinna sen var det dags för fingeravtryck och till sist en intervju. Det ska tilläggas att det var väldigt mycket väntande hela tiden och stämningen på ambassaden var minst sagt konstig eftersom det stod vakter överallt som iakttog var ända andetag man tog. Detta gjorde att man nästan kände sig som en fånge som väntade på sin avrättning eller något haha. När jag senare kom till stationen "firade" jag med att köpa en stor latte!

       Som sagt är det väldigt skönt att ha detta överstökat och om bara två veckor befinner jag mig i NY, can't wait!

 

 


RSS 2.0