Playdate

Har om dagen i lekparken mötte jag med en jättetrevlig tjej som även hon var au pair. Passande nog hade hon en flicka i Ls ålder så denna vecka har vi haft flera playdates. Jättekul när man kan ta hand om barnen tillsammans om dagarna. Senast tog vi barnen till en farm uppe i bergen. Det blev en varm men mycket lyckad utflykt!
 

 


Fredag!

Fredag! Har verkligen haft en stressig vecka. Så mycket att ta igen när man har varit sjuk! Därför är den här helgen extra välkommen. Jag inledde ledigheten med ett besök hos nagelsalongen vilken har blivit lite mer som en fredagstradition, vardagslyx! Nu väntar jag på att Josefin ska smsa så jag kan köra ner och möta henne vid tunnelbanan. Hon har också haft en hektisk vecka så vi planerar att ha en lugn helg och endast gå ut och äta i kväll. Lättare sagt en gjort för med kombinationen av oss två vet man aldrig vart kvällen leder...


Bästa Mamma!

Bästaste paketet från Mamma damp ned i brevlådan idag. Det var fyllt med svenskchoklad och ett jättegulligt kort. Tack Mamma du förgyllde min dag!


LA

I slutet av augusti var jag även LA. Hur kul som helst att få se alltning man bara sett på TV tidigare. Så klart besökte vi the Hollywood sign, Walk of fame, Bevery Hills, Rodeo Drive och kvällen spenserades i Santa Monica. 
Haha så komiskt, var bara tvungen att ta fram kameran! Killen måste bara ha ett inlägg på ett visst ställe...
 
 
 
 

UC Berkeley

Idag tog jag med L till parken på förmiddagen. Vid lunch åkte vi hem åt mat och hämtade T från skolan. Därefter sov barnen middag och jag passade på att göra klart veckans reading list som jag kommit lite efter med eftersom jag varit sjuk. Vi har verkligen sjukt mycket att läsa varje vecka men eftersom det är så intressant så gör det mig inte ett dugg. Vet inte riktigt om jag berättat vad jag pluggar men det är i allafall Entreprenurship på Haas Business school på UC Berkeley. Jag fullkomligt älskar min utbildning och jag känner verkligen att jag har hittat rätt. Det är det här jag vill syssla med! Jag pluggar i princip varje dag men eftersom det här verkligen är något jag brinner för så är det bara roligt. Jag har även gått med i en Entreprenurship klubb som har möten varje vecka.

UC Berkeley har nyligen blivit utnämnd till världens bästa public university så det säger ju lite om standarden på utbildningen. Eleverna är också hur drivna som helst och ett 10-tal elever i min klass driver redan sina egna företag. Detta tycker jag är mycket imponerande och det gör även att min motivation till att plugga hårdare ökar. 

Idag hade vi tre unga, mycket framgångsrika entreprenörer som gästföreläste. Föreläsningen var verkligen hur inspirerande som helst! 

Just nu känner jag mig som en UC Berkeley student som jobbar extra som au pair och inte tvärt om. Detta eftersom jag nästan bara umgås med studenter och pluggar på campus nästan varje dag. Detta var något som jag verkligen inte förväntande mig när jag ansökte till au pairprogramet i vintras. Jag trodde jag skulle få en "vanligt" au pair upplevelse med endast au pair kompisar och kanske ta något kvällsskurs i engelska i veckan. En sådan upplevelse som gamla au pairer berättat om. Men så har det verkligen inte blivit för mig och det är jag otroligt tacksam för! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli kunna bli så här bra. Jag har verkligen kommit in i den amerikanska kulturen och studentlivet här. Just nu lever jag livet och har inte ett dugg lust att flytta tillbaka till Sverige! 


Dagens goda lunch

Godmorning

Idag mår jag mycket bättre. Fortfarande lite snuvig med febern är borta vilket är huvudsaken. Nu väntar en fullspäckad jobbdag och i eftermiddag har jag lektion. Jag är så nördig men jag fullkomligt älskar skolan!

Bjuder på en bild på en sjuk Julia från i helgen


San Diego

Efter att ha haft en rolig men hektisk vecka med mycket jobb begav jag mig utan familjen till San Diego. Där hade jag några helt underbara dagar där jag bl a hann med att sola, bada, body boarding, besök i LA. 
 
Body Boardning var grymt kul. Det är som surfning fast brädan är kortare och man sitter på knäna i stället för att stå upp. Känslan när jag lyckades ta den första vågen var helt fantastisk! Går inte att beskriva hur lycklig jag kände mig när jag for, med världens fart, in mot stranden. Om ni någonsin får chansen att prova så tveka inte!
 
I min snygga surfing outfit
 
Från stranden i San Diego

Im back!

Long time no see som man brukar säga, men nu är jag tillbaka mer peppad än någonsin på att hålla er uppdaterade om mitt härliga liv på andra sidan Atlanten! Under den senaste månaden har jag haft så fullt upp att jag inte hunnit lägga ner tid på bloggen. Här nedan följer en lista på saker jag hunnit göra:
 

- besökt San Diego
- sett Mexico
- utövat body boarding (en form av surfning)
- besökt LA
- Walk of fame
- Hollywoodsign
- börjat plugga på UC Berkeley
- Varit på en amerikansk fotbolls match
- Dansat loss på klubbar
- Varit på frat partys
- druckit ur röda plastmuggar ett antal gånger
- studentmiddag i SF
- kört bil och parkerat i SF (utmaning!)
- kört vilse i bergen (ensam!)
- träffat hur mycket sköna amerikaner (och icke amerikaner) som helst
- varit på dubbeldejt med amerikaner
- åkt båt under Golden Gate

 

Så klart är det mycket mer men jag skrev upp de saker jag direkt kunde komma på. Jag har tänkt göra lite större inlägg om vissa saker jag varit med om och lägga upp bilder eftersom det har efterfrågats.

Denna helg var det tänkt att Josefin från SF skulle komma hit men jag hade turen att bli sjuk, kul! I stället har jag liggat nedbäddad i sängen hela helgen vilket inte varit speciellt roligt. Idag har jag i allafall känt mig bättre så jag hoppas på att kunna jobba imorgon och på eftermiddag har jag skola vilket jag inte vill missa! 

Josefin och jag har i allafall bestämt att vi kör en långhelg nästa helg i stället. Kommer bli grymt! Ha det bra så hörs vi imorgon!


RSS 2.0